ВИДЕО: Трамп на Молитвениот појадок зборуваше за нации што ја користат Америка

 

Новиот американски претседател Доналд Трамп на Молитвениот појадок што се одржа по 65 пат во Вашингтон и на кој присуствуваат преку 3000 гости од 140 земји, зборуваше дека сите нации во светот ја искористуваат Америка.

Тоа веќе нема да се случува- им се обрати Трамп на присутните гости.

,,Светот е во тешки проблеми, но се ќе биде ОК,, ќе го средиме тоа,,-рече Трамп. Тој се пожали дека има многу тешки телефонски разговори, но уверуваше дека ќе ги среди сите проблеми.

 

Ројтерс,агенции