ВИДЕО: Трамп невоспитано ја игнорираше Меркел

Средбата меѓу двајцата најмоќни политичари во светот германската канцеларка Ангела Меркел и американскиот Претседател Доналд Трамп помина во непријатна и тензична атмосфера, е неподелената оценка на светските медиуми.

Најголемео внимание предизвика неверојатно некултурниот и неџентлментски однос на Трамп кон Меркел, кој буквалоно ја игнорираше и дури одби да се ракува со неа на фото- сесијата во Овалната соба пред да започнат официјалните разговори: