Српскиот тенисер Виктор Троицки, го изгуби мечот од австралискиот тенисер Никос Кирјос, но ќе остане запаметен по несаканиот инцидент со судијата, кога ненамерно го погоди со тениското топче. По првичниот шок, судијата се насмеа, а Троицки се извини: