Владата ќе спроведе истрага како Груевски потрошил 130 милиони евра за привлекување странски инвестиции

Привлекувањето на странски инвестиции ги чинело граѓаните 130 милиони евра , пари кои владата на Груевски ги извлекла од буџетот за носење странски инвестиции.