Вознемирувачко видео од убиството на рускиот амбасадор во Анкара

Страв и паника владееше во салата каде се одвиваше отворањето на изложбата на фотографии со наслов,,Русија во очите на Турците,,.
Атентаторот се закануваше и извикнуваше ,,Алах акбар,,.

ankara-ruski-am1

tan2016-12-19_18194486_0

Турските медиуми објавија дека атентаторот на рускиот амбасадор е убиен набрзо по извршениот атентат. Според некои медиуми напаѓачот бил полицаец и дел од обезбедувањето во просторијата.

АКО.мк актуелно-објективно