Во Берлин со камион ги газеше поситителите на божикниот саем

Германските медиуми јавуваат за нов терористички напад, овојпат во Берлин. Со камион, намерно влетал меѓу луѓето кои дошле на традиционалнит божикен маркет(саем). Според се уште нецелосни и неофицијални информации има повредени и најмалку девет загинати посетители. Присутните постираат видео материјали и фотографии на социјалните мрежи.