Инспекторатот на град Скопје соопшти дека во попладневните часови во близина на МРТ лоцирале лица кои вршат палење на кабли. При обидот за легитимирање, лицата веднаш се дале во бегство.

На сликите се гледа запалениот кабел , кој веднаш е одземен.