Вака изгледаше вчерашната манифестација за Водици во Вевчани. Неможејќи да се симне по снегот до познатите Вевчански водопади каде требаше да се фрли светиот крст, локалниот поп дојде до урнебесна идеја да се излизга до местото на фрлање на крстот. Ова предизвика еуфорија од смеење и ракоплескање кај присутните, но и пукање од огнено оружје.