Во Лондон ризикуваат живот за да ги спасат,кај нас ги масакрираат со секира(видео)

Речиси 9 милиони луѓе го видоа неверијатното видео објавено на Би-Би-Си на кое се гледа како случаен минувач спасува ,,случајна“ мачка која паѓа во длабока вода откако со друга мачка ја губи битката на меѓусебно бркање:

Претпоставуваме дека не можете да замислите вакво нешто да се случи во (не)хумана Македонија. Веруваме, уште помалку по она што се случи пред два дена во центарот на Скопје. Направете споредба како се однесуваат македонски граѓани со недолжни животни, во случајот улично куче. Да се потсетиме како беше масакрирано кучето Идриз од човек на кој му пречело неговото лаење и тоа пред десетици сведоци кои седеле и го пиеле своето утринско кафе:

 

АКО.мк

: