Во меѓусебна пресметка настрадаа двајца мигранти во Босна и Херцеговина

Во близина на Цазин во Б и Х , попладнето околу 17 часот дојде до голем инцидент меѓу повеќе мигранти.

Во инцидентот се убиени двајца од нив.

Фотографија објавена на ФБ ја пренесе Дневни аваз

Илегалните мигранти прават сѐ поголем проблем на територија на Босна и Херцеговина. Како што извести полицијата на Унско-санскиот кантон, во текот на минатата година се регистрирани 205 кривични дела.

Во оваа земја веќе неколку години престојуваат неколку илјади мигранти, од Алжир, Пакистан, Авганистан и од други земји кои официјално немаат војни на своите територии.

Грниците за нив кон ЕУ се херметички затворени.