Стив Ронин, познат урбан истражувач, на својата Јутјуб страница објави неверојатно видео од Јапонија.

Имено, тој ги истражува напуштениет куќи и вили низ светот.

Оваа во Јапонија, која наводно му припаѓа на исчезнат јапонски милијардер, во себе содржи импозантно богатсвто, колекција од уметнички слики, статуи и друг вид недвижности.

Првичната проценка е дека уметничката колекција е вредна најмалку еден милион долари.

Судбината на сопственикот на куќата не е позната, но се знае дека ова било место во кое не се живеело, туку куќата била наменета само за чување на уметнички колекции.