Во првите шест месеци во Србија влегле 1 милијарда и 520 милиони евра странски инвестиции

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека во првите шест месеци од оваа година во Србија влегле една и пол милијарда евра странски инвестиции, што е повеќее отколку минатат година која била рекордна на овој план.

Минатата, 2018 година во Србија странсските инвестиции достигнале 3 милијарди евра.

Од 2012 до сега се отворени 700.000 работни места, а податоците се официјално потврдени од Народна банка на Србија.

Фото: Танјуг