Во престрелка пред британскиот Парламент ранети неколку лица

Најмалку две лица се ранети пред британскиот Парламент кога дошло до престрелка. Британски медиуми јавуваат дури за 12 ранети луѓе, но засега нема официјална потврда за ова. Целиот реон е блокиран, а хеликоптери го надлетуваат местото на инцидентот.

Напѓачот е убиен откако ги нападнал полицајците со нож.