Во Теарце речиси сите гласачи гласаа за ВМРО ДПМНЕ и за СДСМ

Според набљудувачот на ЦИВИЛ, ВМРО ДПМНЕ  има освоено 150 гласа, СДСМ 240, ДУИ 1, ДПА 1, Алијанса на Албанците 1, неважечки 1 глас.

Според овие неофицијални податоци од ЦИВИЛ, нема промена во мандатите во ИЕ 6, но станува јасно дека и етничките албанци гласале или за ВМР ДПМНЕ или за СДСМ.