Во турски Парламент жените се тепаа, мажите гледаа(видео)

Бурните расправи во турскиот Парламент за Уставните реформи кои го отвораат патот за референдум на кој ќе се бара да бидат потврдени зголемените ингеренции на претседателот Ердоган, уште еднаш ги степаа пратениците. Овојпат за коса се фатија пратеничките , а мажите гледаа од страна:

Во Турција со недели се води и парламентарна и јавна расправа околу контроверзните измени на Уставот со кои му се даваат огромни овластувања на претседателот Реџеп Таип Ердоган. Парламентот ги усвои сите предложени измени, додуша со две масовни тепачки меѓу пратениците, но крајниот збор треба да го дададт граѓаните на референдум.