Во Турско маало во Струмица инцидент при приведување

При обид да приведат едно лице во близина на штабот на СДСМ во Турско маало во Струмица, се случи инцидент кога насобраните луѓе не дозволија приведениот да биде однесен со лисици на рацете. Толпата скандираше и негодуваше , а наводно за да ги растераат, двајца инспектори во цивилка извадиле пиштоли и пукале во воздух. За да ја смират ситуацијата полицајците ги симнале лисиците од раце на момчето:

Очевидци раскажуваат што се случило:

Извор портал-24 Струмица