Пожарникарите вчера и во текот на целата ноќ се бореа со огромниот пожар кој избувна долж автопатот кај Катланово.

Пожарот започнал истовремнео од неколку локација со палење на сувата трева, најверојатно од фрлени догорчиња од цигари од автомобили во движење.

Деновиве низ Македонија се активни повеќе пожари, сите причинети од човечки фактор.