Маскирани и вооружени напаѓачи изминатата ноќ во селото Превалац кај Врање, го врзале стражарот и го запалиле целиот возен парк на приватното претпријатие „5Д“ . Пожарот е локализиран, нема повредени, но штетата се проценува на повеќе од половина милион евра, известува порталаот, Новости.рс.
  • Запалени се три градежни машини, девет мешалки за бетон, како и дел од асфалтната и бетонската база.