Вреќите со ѓубре собрани пред 5 дена уште стојат на наплатната рампа кон Тетово

Минатиот викенд, граѓанските активисти од ,,Не биди ѓубре“, околу наплатната рампа Скопје-Тетово, собраа стотина црни ќеси со ѓубре.

Но, црните вреќи уште стојат таму. Надлежните не ги собрале ниту ќесите, а камо ли да го исчистат просторот околу наплатните и патиштата низ Македонија.

Од минатонеделната акција, но вреќите сѐ уште стојат на истото место

Засрамете се неспособни државни институции и партиски кадри и директорчиња!