Вучиќ се расплака на одбележувањето на 20 години од бомбардирањето на Србија (видео)

На главната манифестација за одбележување на 20 години од бомбардирањето врз СР ЈУгославија од страна на НАТО , која се одржаа во Ниш, српскиот претседател Александар Вучиќ се расплака за време на говорот. Тој претходно го следеше обраќањето на Слаѓан Вучковиќ, подофоцер кој за време на НАТО бомбардирањето ги чистеше реоните од неексплодираните бомби. Ги изгуби двете раце и едната нога во експлозоја на една од фрлените бомби.

Еве го обраќањето на деминерот Слаѓан Вучковиќ.