Вучиќ: Убиството на Оливер Ивановиќ за Србија е терористички акт

За Србија, убиството на Оливер Ивановиќ е терористички акт и затоа бараме нашите безбедносни органи да учествуваат во истрагата, рече на вонредната прес конференција српскиот претседател Александар Вучиќ.

На седницата на Националниот совет за безбедност е договорено да се упати писмо до органите на Еулекс на Косово и на УНМИК за ова, бидејќи само така ќе се дојде до вистинско решение и откривање на сторителите на овој гнасен чин, рече Вучиќ.

 

.