Како најголемо изненадување во јавноста е појавувавњето и учеството на Сашо Гигов Гиш на маршот ,,ЗА европска Македонија“.

Имено, Гиш како голем поддржувач на ВМРО ДПМНЕ, беше редовен на нивните митинзи пеејќи патриотски песни:

Имено, Гиш сега е дел од групата пејачи и поодржувачи на референдумот кои ја пеат наменската референдумска песна. Тој се качи и на бината на митингот на СДСМ и коалицијата.