Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, освен што даде целосна поддршка на вчерашната ридско-планинска автомобилска трка на стазата Брана Моклиште до Витачево, имаше и свое учество и постигна одлични резултати.

Јанчев објави видео од своето возење.

,, Овој терен е одличен за ваков тип на натпревари и со подобрување на условите ќе се потрудиме Кавадарци и во наредните години да биде домаќин на автомобилизмот и ридските трки“-вети Митко Јанќев.