Градоначалникот на Велес Чадиев направил долг од 3 милиони евра

Градоначалникот на општина Велес Славчо Чадиев досега направил долг на име на општината од 3 милиони евра. Ова денеска го објавија од ОО на СДСМ во Велес, кои порачаа дека целото негово работење ќе се преиспита по локалните избори.

2016 годиона е завршена со долг од 76.000.000 денари, а долгот на основните и средните училишта достигнал 1.000.000 евра.

 

Социјалдемократите тврдат дека не е одвоен ниту еден денар за социјално згрижување и заштита  на децата.