Парцелата пред Лумикс која владата на Груевски ја продаде на албанска фирма за градење на така наречените Шпански скали и сѐ уште е предмет на судење, Град Скопје ја уреди со зеленило и украсни растенија.

Другиот дел е реконструиран според планот и изгледа вака.