Груевски и Мијалков извршиле државен удар

Никола Груевски, Сашо Мијалков и нивните соучесници извршиле државен удар со досега невидено кршење на правата и слободите на граѓаните-реагира опозициската СДСМ по денешната прес конференција на СЈО на која беше обелоденет случајот ,,Таргет,,.

,,Пропаднаа сите лаги на Никола Груевски за странски служби и жолти комбиња. Јавноста сфати зошто Груевски со месеци бега од јавна и транспарентна судска постапка, како што ветуваше, и соочување со граѓаните, за да даде одговор на прашањата кој, како и зошто прислушувал во Македонија.

Ете кој го направил пучот. Ете кој прислушувал над 20 илјади граѓани. Ова е обид за воведување целосна диктатура и поништување на правото на приватност преку следење на граѓаните.

Во колкава параноја биле браучедите кои не верувале никому и ги прислушкувале дури и најблиските соработници? Како што слушнаа граѓаните, тие и дополнително им наредувале да преземаат незаконски дејствија за кои ќе треба да одговараат.

Од ова се гледа како Груевски и Мијалков незаконски ги следеле и прислушувале политичарите, бизнисмените, новинарите, граѓаните, како имале пристап до сите информации, знаеле се за секого во државата, па им било полесно да ги украдат и изборите.

За ова Груевски, Мијалков и сите останати мора да одговараат. Правда мора да има!,,-се вели во соопштението.