Груевски не мислел така

Груевски денеска од Муртино се правда дека не мислел така, како што изјави вчера во Делчево дека Андон Ќосето би го решил на негов начин, со ликвидација, лидерот на СДСМ Заев. Тоа, изјавил Груевски, се однесувало на тоа време, сега народот е тука на избори да го реши неговиот политички противник.

,,Вчера во моето излагање кажав во тоа време во кое живеел што би направил Гоце Делчев. Денеска ја имаме слободна и независна, суверена држава, демократска, во која народот одлучува и во денешно време народот ќе го реши овој проблем на 11 декември со масовно излегување и гласање против СДСМ и политиките на Заев, а со поддршка на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“, рече Груевски денеска.

-Доаѓа недела, денот кога македонскиот народ и граѓаните на Република Македонија ќе стават крај на ова лудило што ни го направи СДСМ. Две и пол години ја држеше државата во заложништво. Доаѓа крајот како држава, како народ, како граѓани издржавме две и пол години, ќе издржиме уште неколку дена. Народот масовно ќе излезе и ќе стави крај на сето ова што го прави СДСМ и Зоран Заев, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листата на коалицијата „За подобра Македонија“ во ИЕ 4 Никола Груевски при денешната средба со жителите на струмичкото село Муртино.

Според него, не смее да се дозволи работите да одат во насока во која некој ги договорил заради свои лични интереси. – Не смее да се дозволи да се растури унитарноста во Република Македонија. Тешко е дојдено до оваа слобода, до оваа независност со многу жртви, со крупни напори, со многу откажувања, со многу падови и со многу успони. Со голема мака и со многу жртви се дојде до ова што денеска го имаме парче земја независна сувереност. Затоа не смееме да дозволиме ризици во кои некој би си поигрувал или би експериментирал, порача Груевски.

На 11 декември, додаде, не само што треба да се запрат овие иницијативи и планови, некои што не се само на СДСМ и на Зоран Заев, туку се планови на некои други, туку треба да им се испрати порака дека македонскиот народ е мудар и дека не може да биде прелажан, дека некој го потценил неговиот капацитет.