Груевски се јави од Будимпешта каде побарал политички азил

,,Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.

Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.

Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам.“-пишува на ФБ профилот на Никола Груевски.