Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заедно со сопругата Боркица и ќерките Анастасија и Софија присуствуваше на промоцијата на Антологијата на светската поезија и на македонската литература за млади и деца која вчера (14.01.2017) се одржа во МНТ. Тие беа придружувани од Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска, која  му се заблагодари на Груевски за поддршката што ја добило министерството и издавачите за објавување на овие едиции.

Груевски две години не е премиер.