Унгарскиот суд денеска одлучува за екстрадицијата на Никола Груевски во нашата земја.

Унгарски медиуми објавија снимка на која се гледа дека Груевски со лисици на рацете, покриени со палто, безбол капче и наочари за сонце, е спроведен со полициска придружба.

Груевски повеќе од 6 месеци е во бегство , а доби азил од Орбан во Унгарија.

На барање на македонското Министерство за правда, судот во Будимпешта ќе одлучува дали ќе го екстрадира во Македонија каде го чека двегодишна затворска казна.

Извор:

https://hvg.hu/itthon/20190627_Nikola_Gruevszki_kiadatas?fbclid=IwAR0ZS_j-8zUMh2fQi1SPcGeJJH-HpL5SGbOeXe6ftbCDui-vRiDzsuMhQSE