Грција е подготвена да и помогне на Македонија за ЕУ и НАТО,но мора да се почитуваат правилата

Министерот за надворешни работи на Грција Никос Коѕиас изрази поддршка за евроатланскиот пат на Македонија,која неколкупати ја нарекуваше ,,мила,пријателска северна земја“.По средбата со неговиоте македонски колега Димитров,тој повика на решавање на заедничките проблеми и создавање доверба.Да не се надмудруваме,туку да се гледаме како сојузници.Од Грција очекуваме помош и поддршка за евроатланските интеграции,изјави министерот за надворешни работи Никола Димитров на прес-конференцијата со грчкиот колега Никос Коѕиас.