Грција ја доби првата жена Претседател Катарина Сакеларополу

Катарина Сакеларополу е избрана за Претседател на Република Грција.

Како што јавуваат грчките медиуми, Сакеларополу ја доби довербата на повеќе од 200 од 300 пратеници во грчкиот Парламент.

Оваа вест на својот Твитер налог ја објави претседателот на Врховниот административен суд во Грција.