Гувернерот на Њујорк се тестираше за коронавирус во живо на ТВ

Гувернерот на Њујорк, Ендру Куомо, промовирајќи дека сега се создадени услови сите што имаат симптоми на грип да може да се тестираат за коронавирус, покажа со личен пример во живо на тв како се прави тоа.

,,Сите њујорчани кои имаат симптом на грип или треба да се вратат на работа, сега може да се тестираат“-изјави Куомо за време на неговиот тест на КОВИД 19 во живо на ТВ.

Државата Њујорк дневно тестира по 40.000 луѓе.

Сега тоа може да се изведе на многу повеќе луѓе.

Моментална ситуација во САД :

last updated: May 18, 2020, 06:48 GMT

 United States

Coronavirus Cases:

1,527,664

Deaths:

90,978

Recovered:

346,389