Давеникот кај струшки Дрим е 22 годишно момче од гостиварски Градец

Ова не е прв случај на давење годинава во Охридското езеро. Пред неколку дена беше спасен давеник од Скопје, кој беше извлечен од водата во многу тешка здравствена состојба.