Двојазичност на дело: Ахмети проговори македонски и најави можност ДУИ да остане во опозиција

Пред почетокот на Централно претседателство на ДУИ , лидерот Али Ахмети кусо одговори дека ја разгледуваат можноста да останат во опозиција:

Ваква опција најви вчера и портпаролот Османи кој на прес конференција рече дека тие најверојатно ќе ги дадат потписите за да може СДСМ да добие мандат за состав на Влада, но тоа не значи дека автоматски и ќе направат заедничка Влада. Да дојде до тоа, рече Османи, има многу прашања кои треба да се договорат.

Видео-а1он