,,Демократи“- нова политичка партија во Македонија

Денеска во Скопје се одржува основачко собрание на новата политичка партија ,,Демократи“. На собранието ќе бидат формирани органите на партијата и ќе бидат избрани претседател, генерален секретар и членови на највисоките партиски органи. Исто така, пред членовите ќе бидат претставени статутот и програмата, а ќе се обрати иницијаторот за основање на партијата, Јорго Огненовски. Се … Продолжи со читање ,,Демократи“- нова политичка партија во Македонија