Нова Година е време кога се дружиме со најблиските, но и време да се сетиме на оние кои се често заборавени од општеството. Оваа Нова Година решив да посетам ококу 130 дечиња од домовите во Скопје. Мојата порака е дека за нив ќе се грижиме секој ден од годината, не само овој.

Голема благодарност до мојот колега и другар Војо, кој со своите животинки ни ја разубави вечерта и квалитетно ни го исполни времето со нови егзотични информации.

Среќна ви Нова на сите!(Мила Царовска, министерка за труд и социјална политика)