Дење на улица во Крагуевац се самоубил пресекувајќи си го вратот со нож(вознемирувачка снимка)

Српските медиуми објавија вознемирувачко видео од неверојатното самоубиство што се случи сред бел ден и на улица во градот Крагуевац.

Како што известуваат порталите, ментално болен маж неколкупати си го пресекол гркланот со нож, по што паднал во смртна агонија пред случајните минувачи.

Вознемирувачко видео овде:

.telegraf.rs

На самоубиството присуствувале и двајца полицајци, но не смееле да му пријадат. Откако паднал во бесознание, еден од полицајците го отурнал ножот од ментално болното лице.

Јавноста во Србија бара одговори како е возмножно вакво лице да шета слободно на улица и да не е згрижено во психијатриска установа.

Извор: Срспки Телеграф