ДИК: 51 ВМРО ДПМНЕ, СДСМ 49 мандати

Според Државната изборна комисија врз основа на оригиналните записници во ИЕ 1 СДСМ 10, ВМРО ПМНЕ 8, БЕСА 1, и ДУИ 1.

ИЕ 2 ВМРО ДПМНЕ 9  , СДСМ 8 ,ДУИ 2,  БЕСА 1.

ИЕ 3 ВМРО ДПМНЕ 11 , СДСМ  9.

ИЕ 4 ВМРО ДПМНЕ  10 , СДСМ  10.

ИЕ 5 ВМРО ДПМНЕ 9 , СДСМ 9 , ДУИ 1, Алијанса за албанци 1.

ИЕ 6 ДУИ 6,  ДПА  2 , БЕСА  3 , ВМРО ДПМНЕ  4 , СДСМ 3, Алијанса за албанци 2.