Вчерашниот ден во Македонија престојуваа познати гости од светот на естрадата и уметноста. Политичарите ги заменија средбите со политичарите со средби, фотографирање и ракување со популарни светски и балкански ѕвезди.

Министерот за надворешни работи во Битола се сретна и фотографираше со актекрската легенда, италијанската глумица Клаудија Кардинале, која е гостинка на филмскиот фестивал, Браќа Манаки..

И фотографијата која министерот ја објави на својот ФБ профил  е токму како од црвен тепих.

Градоначалникот на Штип пак, Благој Бочварски, ѝ беше домаќин на пејачката Северина.

Северина е гостинка на општината за да ги развесели гостите на познатата штипска манифестација, Пастрмалијада.