Дневен рекорд на заразени од Ковид 19 во САД, но и на светско ниво

Изминатото деноноќие донесе два неславни рекорди поврзани со Ковид 19.

Во САД се регистрирани дури 69.000 нови случаи на ковид 19, од кои најмногу на Флорида.

Светската здравствена организација објави дека на светско ниво изминатите 24 часа се забележани преку 230.000 новозаразени, што е исто така најмногу од почетокот на пандемијата.

Досега од Ковид 19 во светот се заразиле 12,5 милиони луѓе, а починаа

561.000.