Доналд Трамп положи заклетва за Претседател на САД

Точно на пладне или во 18 часот по наше време, Доналд Трамп стана 45 американски Претседател. Тој положи заклетва врз Библијата која во раце ја држеше Првата дама, неговата сопруга Меланија Трамп.

АКО.мк