Дојранско езеро оковано со мраз

70 проценти од Дојранското езеро е замрзнатао. Како што се гледа од фотографиите што ги објави порталот Југоинфо, мразот направил неверојатни форми на дрвјата, а неговата дебелина достигнува до 10 сантиметри, па може да издржи и мала прошетка по него.

Инаку, заради ниските температури замрзнаа крајбрежни делови и од Охридско езеро.