Драматично враќање на Доналд Трамп во Белата куќа

Американскиот претседател се оглуши на предупредувањта на лекарите и сам одлучи да се врати во Белата куќа.

Тој приреди драмтично враќање.

Откако дојде во Белата куќа, сам се искачи по скалите, застна на балконот без масак и им салутираше на пилотите со кренат прст, кои полетаа од тревникот откако го осатвиај.

Неговото однесувње предизвикува голема загриженост во докторската фела. Инфектолозите и епидемиолозите жестоко негодуваат, бидејќи тој им порача на американците дека не треба да се плашат од корона вирусот, занемарувајќи ги 210.000 починати.

Очигледно болеста не влијаеше Трамп да го промени своето мислење за вирусот, за кој вели дека е обичен грип или настинка.