Државен архив на Македонија располага со богата архивска граѓа, а меѓу неа се наоѓаат историски документи кои ја потврдуваат револуционерната борба на Гоце Делчев важна за македонската историја.

Директорот на архивот, Емил Крстески, во изјава за Канал 5 вели дека 44 оригинални писма на Делчев се само дел од богатата документација со која располага Македонија.

(прилог на Канал 5)

Едно од писмата на Гоце Делчев