Државниот секретар Марин Стрмота, ја шокираше  својата шефица, министерката во хрватската Влада, Нада Мурганиќ, задолжена за демографска политика. Откако таа му даде збор да одговори на новинарски прашања, тој ја искритикува демографската политика и неспособноста на владата во која партиципираше и поднесе оставка.

Погледнете го тој момент: