Државјанка на Б и Х е повредена во прегазувањето со автомобил во Хајделберг

73-годишниот Германец кој вчера беше тешко повреден во намерното прегазување со автомобил почина , соопшти полицијата . Инцидентот се случи кога возачот намерно навлезе со својот автмобил во пешачка зона. При овој напад повредена е и една 29 годишна државјанка на Босна и Херцеговина , како и 32 годишен Австриец.

Сепак според полицијата, досегашниот тек на истрага не покажува дека станува збор за терористички напад.
Возачот на автомобилот во акцијата за негово гфќање, течко го рани и тој се наоѓа во критична состојба.