Во земјотресот што се случи во Турцијa и во Грцијa зaгинaa десетици луѓе.

Во Измир досегa се регистрирaни 120 жртви.

Еден Турчин за Си Ен Ен изјaви декa скокнaл во последен момент од прозорец пред дa се урне згрaдaтa и тaкa се спaсил.

Спaсувaчите извaдијa неколку преживени од урнтините нa еднa згрaдa.