Пескара е едно од туристичките места во Италија кои се полни и во лето и во зима. Во хотелот Rigopiano  туристичката сезона се одвива во текот на цела година, а тој  се наоѓа во прекрасен планински амбиент.

        

 

Се уште нема точни информации колку луѓе загинале во неверојатната трагедија што се случи утрината во италијанскиот град Пескара, кога снежна лавина затрупа хотел во кој , најверојатно, во моментот престојувале 30-ина гости. Италијанската агенција АНСА наведе дека има многу загинати.

 

АКО.мк