Во Албанија се одржуваат локални избори кои опозицијата ги бојкотира, откако Владата и Парламентот не прифатија одложување за октомври, како што предложи претседателот Баша. Викендот Рама манифестира опуштеност пред најавите за жешко политичко лето. Вчера пливаше во море, а денеска гласаше во бермуди.